Introductie
Mijn naam is Mariëtte de Groot en ik ben woonachtig in Rotterdam. Na diverse omzwervingen, van het werken bij een oliemaatschappij, tot het werken bij de KLM, ben ik gedurende een reis naar Kenia in contact gekomen met de golfsport. In deze periode ben ik enthousiast geraakt voor de sport, wat ertoe heeft geleid dat ik vanaf 1990 ben begonnen met het volgen van opleidingen om golfprofessional te worden.

Mijn ambities liggen in het lesgeven. Jong of oud, talent of geen talent; ik geniet ervan mensen enthousiast te maken voor het spelletje golf. Ook leerlingen die al in het bezit zijn van een handicap, maar deze willen verbeteren volgens het 9-stappen plan en bereid zijn om te oefenen, zijn bij mij aan het juiste adres! Hiervoor stel ik graag een programma op maat voor op.

Gevolgde opleidingen en cursussen

  De B opleiding bij Fontys, 1990 - 1992

De A opleiding bij Fontys, 1994 - 1996

Na mijn 4 jarige Fontys B en A opleiding heb ik, om mijn kennis te vergroten, diverse cursussen en seminars gevolgd, waarvan onderstaand een opsomming volgt:

   

PGA/NGF/NVG Golf Congres Bussum/ Bijscholing The Dutch 30,31 januari 2019

Michael Vanmeerbeek (coach Nicolaas Colsaerts, René Wormhoudt met het Athletic Skills Model, Daniel de Brui over prestatie gedrag etc.

PGA week 11 13 maart 2017 Amsterdam, Amstelborgh/BorchlandPGA 

Met Mike Adams over Bio Swing Dynamics, Kendal Mc Wade over Learning Loop, Rianne van Strien over Performance Type en velen anderen sprekers

PGA week 11 maart 2016 Amsterdam, Amstelborgh/BorchlandPGA 

Met Teun de Nooijer, Marcus Neumann,Renaud Gris overcom petitie en sporttechnisch beleid in Duitsland en Frankrijk en Bram Meurs over voetbalpsychologie en velen anderen

Masterclass shortgame met Phil Allen en Timothy Beumer, maart 2015

PGA week 11 maart 2015 Amsterdam, Amstelborgh/BorchlandPGA

Met Timothy Beumer van Trackman,  Robert-Jan Derksen, schaatscoach Jan van Veen

Workshop NGF 9-stappen plan oktober 2014, Golfbaan de Hooge Rotterdamsche

Workshop NGF Fysiek Committed to senioren mei 2014, Golfclub Anderstein

Workshop Topmind met Anne -Johan Willemsen en Joost Steenkamer sept 2013, Golfclub Zeewolde

Workshop Ball Flight Laws & D-Plane Flightscope april 2013, Zoetermeer BurgGolf

PGA week 11 "De Golfmarkt" maart 2013 Amsterdam, Amstelborgh/Borchland

Met Dr Brian Hemmings, Dr Paul Hurrion, Paul Dyer, Tony Bennet

Inhoud: Als professionals zul je moeten kunnen inspelen op de markt om niet alleen je business te behouden, maar ook vol passie uit te blijven oefenen. Mental Skills van Dr Brian Hemmings, Putting Dr Paul Hurrion, Pitching and chipping Paul Dyer etc.

PGA week 11" 2.0", maart 2012, RAI Amsterdam

Met Eric der Kinderen, Phil Allen, Rogier Horn, drs. Wim van lier etc.

Inhoud: Visual perception and action in golf putting van drs. Wim van Lie, Golf injuries, prevention en treatment van dr. Roger Hawkes, Golf&Coaching van Eric Brommert, mijn visie op coaching van Eric der Kinderen, coachen door vragen te stellen van Rogier Horn.

"Sportcoachen: prestaties zonder schreeuwen", september 2012

Met Eric van Rinsum en Peter Lind

Inhoud: In de sport wordt veelal geleerd door het geven van instructies. Zowel tijdens het lesgeven als in de sportboeken en-bladen is het "vertellen hoe het moet" de manier om leerresultaten te bereiken. Dat het ook anders kan heb ik tijdens deze workshop geleerd. Het heeft me een ander kijk op lesgeven gegeven en geeft me de kans  om een nog betere professional te worden. Veel leerlingen zullen deze manier van lesgeven waarderen en betere leerprestaties laten zien.

Iron Shirt of Golf, februari 2012

Met Reinout Eleveld

Inhoud:Tweezijdig trainen, tai chi golf etc. Kijk voor meer informatie over Iron Shirt of Golf op www.ironshirtofgolf.nl 

Jim Suttie, 2011

 Auteur van "the laws of the golfswing' en "your perfect swing", georganiseerd door Golfbaan de Goyer in samenwerking met de PGA Holland

Inhoud: Twee dagen bijscholing van. Jim Suttie. Dr. Jim Suttie is al vijfentwintig jaar een USPGA Master Professional. Dit is de hoogste "titel" die een Golfprofessional kan bereiken binnen de PGA. Tijdens zijn studie heeft hij en Phd in Biomechanics (beweging van het lichaam) behaald. In 2000 kreeg hij de erkenning van USPGA Teacher of the Year en is geplaatst door Golf Digest, HET Amerikaanse golfmagazine, als de 11e beste Golfteacher in de V.S. Jim heeft twee golf academies in de V.S.: in Chicago, waar hij vandaan komt en in Naples, Florida. Deze twee dagen heb ik afgerond met een examen.Kijk voor meer informatie over Jim Suttie op www.jimsuttie.com.

Cursus les geven aan gehandicapten, 2009 – 2010.

Georganiseerd door de PGA Holland,de NGF en in samenwerking met de NGG.

Inhoud: Twee dagen bijscholing. De cursus werd gegeven door dhr. Wim van Lier, inspanningsfysioloog die gespecialiseerd is in golf. Daarnaast waren er nog vele andere sprekers.

My TPI cursus Papendal, 2009.

Inhoud: In 2009 heb ik de TPI opleiding gevolgd. Dit is een opleiding van het Titleist Performance Institute. Door samenwerking tussen clubmakers, fysiotherapeuten, bewegingsdeskundigen, voedingsdeskundigen en golfprofessionals in combinatie met vele jaren van onderzoek op academisch niveau, is er een schat aan informatie opgedaan, waar wij tijdens de cursus van mee mochten profiteren. Hierbij hebben we drie basisonderdelen bestudeerd:


1. Fysieke beperking en de gevolgen voor de swing;
2. Stabiliteit en flexibiliteit;
3. Motoriek.

In deze cursus leer je dat je middels een aantal korte testen kunt zien waar fysieke beperkingen invloed hebben op het maken van een goede swing. Vaak kan door middel van fitness- of stretchoefeningen de beperking worden weggenomen, maar soms is het nodig dat een fysiotherapeut het probleem oplost. Natuurlijk zijn er ook beperkingen die niet meer weggenomen kunnen worden, dan zal je op een andere manier het probleem moeten oplossen. Ga voor meer informatie over TPI naar www.mytpi.com.

PGA Bijscholingsdagen in Papendal, 2009.

Met Pete Cowen, Ramsey Mc Master en anderen.

Inhoud: Pete Cowen is de coach van onder andere: Thomas Bjorn, Mark Foster, Colin Montgomerie, Henrik Stenson, en voormalig coach van Darren Clarke, Lee Westwood, en tegenwoordig Joost Luiten etc. Hij heeft ons o.a. kennis laten maken met een nieuwe bunkertechniek, de zogenaamde “butterfly techniek”. Ga voor meer informatie over Pete Cowen naar www.petecowen.com.

Seminar “Back to Golf” , Nistelrode 2008.

Met Jay Platt en René Claassen.

Inhoud: Het doel van Back to Golf is om de fysiotherapeut en de professional kennis en inzicht te geven in hoe zij de golfer met zijn klachten beter kunnen behandelen dan wel begeleiden. Een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de golfprofessional is dan ook een eerste vereiste om dit doel te kunnen realiseren. Daarom heb ik een samenwerkingsverband met Spomed(www.spomed.nl), een praktijk voor fysiotherapie. Zij leggen zich in het bijzonder toe op complexe gewrichts -en bewegingsklachten.

Seminar Dr Karl Morris, 2008.

Met Karl Morris

Inhoud: Dr. Karl Morris is een zeer bekende golfpsycholoog en ook actief op de Europese Tour. Hij begeleidt vele tourspelers. Ga voor meer informatie over karl Morris naar www.themindfactor.com.

PGA Bijscholingsdagen, Soestduinen 2008.

Met Geoff Mangum en Tony Benett

Inhoud: Geoff Mangum is de bedenker van de Puttingzone. Dit is putten met je brein en je gevoel. Puttingzone is een techniek uit de golfhistorie gecombineerd met de moderne neurologische wetenschap. Puttingzone is gebaseerd op de vier onderdelen van het putten: lezen, richten, slaan en controle. Ga voor meer informatie over Geoff Mangum naar www.puttingzone.com.

 Clinic van put specialist Phil Kenyon, 2008

Met Phil Kenyon

Inhoud: Phil Kenyon is een putting coach. Hij werkt(e) o.a. samen met Hendrik Stenson, Luke Donald , Oliver Wilson en sinds 2010 met Joost Luiten. Hij is opgeleid aan de Harold Swash putting school of excellence. Ga voor meer informatie over Phil Kenyon naar www.haroldswashputting.co.uk.


PGA of Europe Teaching & Coaching conference, Malmo, Zweden, 2007.
Seminar Dr Karl Morris “Train your brain”, Utrecht 2007.
PGA Bijscholingsdagen, thema talentontwikkeling, Papendal, 2007.
Cursus jeugdcoaching, Utrecht, 2006.
PGA Bijscholingsdagen, Papendal, 2006. Met o.a. Dean Reinmuth, Peter Mattsson.
PGA of Europe Teaching & Coaching Conference, München, 2005.
PGA Bijscholingsdag met Murray Macklin, Utrecht 2005.
Fontys cursus Coach Mental Training, februari/maart 2005.
PGA Bijscholingsdagen, Papendal, 2004. Met o.a.Ramsey Mc Master etc.
PGA of Europe Teaching & Coaching Conference, München, 2003
PGA Bijscholingsdagen, Papendal, 2003. Met o.a. Sabana Crawcrof etc.
PGA Bijscholingsdagen, Papendal, 2002. Met o.a. Pia Nilsson en Lynn Marriott.
NPGA Bijscholingsdagen, Papendal, 2001. Met o.a. Chuck Cook en Bob Hunt.
Seminar Golf Academy De Hooge Vorssel, 2000.
NPGA Bijscholingsdagen, Papendal, 2000
NPGA Bijscholingsdagen, Papendal, 1999.
Seminar Mike Bender top 100 coach van Amerika, Golfcentrum Best, 1998.
Workshop met golfgoeroe Gary Wiren, Golfbaan Welschap, 1996.
Workshop NPGA "Techniek-Training", het Rijk van Nijmegen, 1994.
2nd European Golf Teaching and Coaching Conference, Montreux, 1992.
Course of golf instruction aan de Grand Cypress Academy of Golf, Florida, 1991.

Overige activiteiten

 

Verder ben ik in december 1998 naar de Verenigde Staten afgereisd om daar zelf les te nemen bij de meester Mike Bender op Timacuan Golf and Country Club in Lake Mary, Florida. Mike Bender staat in de top 100 van de Amerikaanse teaching golf professionals.


Van 1999 tot 2003 heb ik een functie vervuld in het bestuur van de PGA Holland (www.pgaholland.nl), waar ik de belangen behartigde van de dames professionals.

 

 Tot slot
Indien u enthousiast bent geworden na het doornemen van mijn curriculum vitae, schroom dan niet contact met mij op te nemen via de contact gegevens die vermeld staan op de website. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 06-50698263. Zoals al eerder vermeld, mijn ambities en passie voor de sport liggen in het lesgeven aan mensen van alle leeftijden en niveaus.

 

 
 Degolfprofessional-Logomariette
Degolfprofessional-PGAlogo
Degolfprofessional-TPIlogo

Made by Albin Goossen & Tony Ong
Copyright © De Golfprofessional 2015

Degolfprofessional-header

Schermafbeelding_2019-02-09_om_22.53.25.png