“East meets West” in Portugal. In februari 2012 ben ik met vijf andere pro’s op uitnodiging van de heer Reinout Eleveld naar Portugal geweest om daar te worden opgeleid voor het vernieuwde concept “The Iron Shirt of Golf”. De nalatenschap van de twee jaar geleden overleden ‘swing doctor’ Peter Ackerley.

‘Dit is waar de golfwereld naar snakt’. Dat zei golfpro Peter Ackerley kort voordat hij overleed. De oud PGA kampioen, in de jaren zeventig als tourspeler naar Nederland gekomen, was een van de geliefde golfpro’s van ons land. Hij vond dat golf in een crisis verkeerde, wilde zijn sport vernieuwen en putte inspiratie uit het Chinese Taoïsme. De laatste vier jaar van zijn leven werkte Peter dagelijks met taotrainer Reinoud Eleveld. Ze ontwikkelde de “Iron Shirt of Golf”.

In de eerste week maakten we kennis met tweezijdig trainen, tai chi golf, meer is minder putten, helende klanken en andere eyeopeners. Het programma begon om 07.30 uur en eindigde om 22.00 uur. De dagindeling was als volgt; warming-up, driving range, rusten, spelen, theorie, meditatie, videoanalyse. Het was een intensieve trainingsweek, goed voor een grote sprong voorwaarts.

In de tweede week kwamen er leerlingen over die we moesten  lesgeven volgens de  “Iron Shirt of Golf” principes en zijn wij getoetst op onze in de eerste week geleerde vaardigheden. Aan het einde van week twee kregen we het certificaat handboek 1, Iron Shirt of Golf uitgereikt.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.ironshirtofgolf.com.

Interessante Online trainingen zijn:

  • Verlaag je Mentale handicap
  • Moeiteloos minder 3-putts
  • De Flow Formule

 

Heeft u interesse in een  Iron Shirt of Golf training/les  informeer dan naar de mogelijkheden via 06-50698263 of stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

ironshirt of golf

 Degolfprofessional-Logomariette
Degolfprofessional-PGAlogo
Degolfprofessional-TPIlogo

Made by Albin Goossen & Tony Ong
Copyright © De Golfprofessional 2015

Degolfprofessional-header